Wolplein’s Favoriete Haakgaren Contest + Giveaway

Wolplein vroeg mij of ik samen met 5 andere bloggers mee wilde doen met Wolplein’s Favoriete Haakgaren Contest. Nou daar hoefde ik niet lang over na te denken.

garen

Al snel ontving ik een doosje van Wolplein gevuld met 6 bolletjes garen van de volgende merken: Phildar Phil Coton 3, SMC Catania, byClaire nr. 1, Lana Grossa Cotone, Katia Capri en een spiksplinternieuw nieuw garen: Yarn and Colors. Daarnaast zat er ook nog een haaknaald van Clover bij. Hoe tof is dat? Dit alles met het verzoek om met elk garen een leuk klein proeflapje te haken.

Al een tijdje had ik het idee om de vlaggenlijn uit het boek ‘Alles is haken’ te maken. Wat heb je daar voor nodig? Nou, ongeveer 6 bolletjes haakkatoen. Mijn kleine proeflapjes gaan bestaan uit vlaggetjes. Best even een werkje maar dan kan ik het garen wel goed testen.

garentest 1

Tijdens de test heb ik rekening gehouden met het volgende:

Soepelheid en zachtheid van de draad

Pluist de draad?

Blijft het garen mooi?

Kleurenaanbod en prijs

garentest3

Soepelheid en zachtheid van de draad

Alle garens haken prettig. Er is wel wat (lees: niet heel veel) verschil tussen de garens. Katia en ByClaire zijn iets stugger dan de andere garen. Deze garen glijden iets minder soepel over de naald. Lana Grossa is veruit het zachtste garen. Dit garen voelt heerlijk zacht aan en glijdt heel makkelijk over de naald. Eindresultaat is dan ook een superzacht en soepel vlaggetje. Ik kan me voorstellen dat Lana Grossa in sommige gevallen zelfs iets te soepel is. Wat mij betreft mogen de vlaggetjes wel wat stug (=stevig) zijn. Ga je een deken of een sjaaltje haken met katoen dat is Lana Grossa zeker aan te raden. Wil je een amigurumi haken of iets wat ietsje meer stevigheid nodig heeft? Dan zou ik eerder kiezen voor een van de andere garens kiezen. Capri of By Claire voor ‘veel’ stugheid. Phildar, Catiania of Yarn and Color voor alles daar tussen in.

garentest 5

Pluist de draad

Daar kan ik kort over zijn. Bij geen van de garens pluist de draad. Ook na een stukje uittrekken van de draad en opnieuw haken is er geen pluis te bekennen.

Blijft het garen mooi

Ook hier kan ik kort over zijn. Ja, alle garen blijven mooi.

garentest 2

Kleurenaanbod en prijs

Er is veel verschil in kleurenaanbod en iets minder verschil in prijs. Alle bolletjes garen wegen 50 gram, hebben een even dikke draad en er zit circa 125 meter op de bol. Het goedkoopste garen is van Yarn and Colors en is in heel veel kleuren (wel 100!)  verkrijgbaar. Het duurste garen is van ByClaire en is in ruim 50 kleuren verkrijgbaar. Hieronder een overzicht van de verschillende garen en de bijbehorende prijzen en hoeveelheid kleuren.

ByClaire kost €2,45 is in iets meer dan in 50 kleuren verkrijgbaar.

Yarn and Colors kost €2,-  is in meer dan 100 kleuren verkrijgbaar.

Katia kost €2,10 per bol is in bijna 60 kleuren verkrijgbaar

Catiania kost € 2,15 en is in meer dan 80 kleuren verkrijgbaar

Phildar kost €2,10 en is in 60 kleuren verkrijgbaar

Lana Grossa kost €2,20 is in iets minder dan 50 kleuren verkrijgbaar.

Conclusie

Welk garen in zou kiezen als favoriet? Dan ga ik toch kijken naar het kleurenaanbod en de prijs van de verschillende garens. Yarn and Colors zou ik dan als favoriet aanwijzen omdat het in de meeste kleuren verkrijgbaar is, de beste prijs heeft en ook nog fijn haakt. Wil je meer lezen over de haakgaren test? Lees dan ook de blog van Wolplein.

garentest8

 Ik ben benieuwd met welk garen jullie haken. Welk garen is jullie favoriet?

Wil jij ook dit pakketje garen testen? Ik mag van Wolplein een pakket weggeven. Laat hieronder of op mijn facebookpagina een bericht achter. Volgende week zaterdag zal ik de winnaar bekend maken.

Liefs, Lotte

Like & Share!

30 thoughts on “Wolplein’s Favoriete Haakgaren Contest + Giveaway

 1. Leuk om alle ‘testers’ hun verhaal te lezen. Garen testen lijkt me zo moeilijk, ook omdat je soms al een voorkeur hebt…
  Ik ben verkocht aan lana grossa cotone, haak er al jaren mee, ook mijn cal deken van 2014 blijft na twee jaar even mooi én soepel!
  Dus ik wil de andere katoentjes wel eens ontdekken!
  groetjes Sofie

 2. Ziet er schitterend uit, die kleurtjes! En ja, ik zou ook vooral naar prijs en kleur kijken 🙂
  Dus ik doe graag mee met give away!!
  Fijn weekend,
  Sigrid
  PS: Leuke vlaggetjes, zo vrolijk!

 3. Wat leuk zo’n vlaggenlijn!!
  En zulke vrolijke kleurtjes.

  Is zo’n vlaggenlijn niet te zwaar om ‘vrij’ in de kamer te hangen? Van de ene naar de andere hoek zeg maar?

 4. Wat zien de vlaggetjes er heerlijk zoet uit met al die kleuren! Ik pak eigenlijk altijd byclaire of phildar, maar ben erg nieuwsgierig naar de andere draadjes. Ik zou ze dan ook heel graag willen winnen om ze ook eens uit te proberen en misschien vind ik wel een nieuwe favoriet!

 5. Bij mij in de buurt verkopen ze eigenlijk alleen maar cotona van scheepjes. Dit haakt heel fijn, maar ik zou ook wel eens een ander merk proberen. Ik doe graag mee met de give away.
  Groetjes
  Annemiek

 6. O, wat leuk. Ik heb verschillende merken garen in huis. Zelf vind ik phildar een heel prettig zacht garen, maar gebruik ik liever katia of catania voor onderzetters of mandala’s. Ik ben wel benieuwd naar Yarn and colors. Dus ik doe graag mee met je give away.

 7. Wat een leuke manier van testen en je houdt er nog iets heel vrolijks aan over. Ik vind het leuk te lezen hoe jullie allemaal verschillend testen! Ik heb niet echt een favoriet merk garen, zou ze graag eens allemaal proberen! En dan haak ik er bloemetjes van…..of toch een slinger?

 8. Het zou leuk zijn om jouw favoriet te morgen proberen! Maar met die van Lana Grossa en die van Phildar heb ik ook nog nooit gehaakt dus ….. ik zou best wel het pakketje willen winnen 😉 en er dan al een kerststerretjesslinger mee haken! Groetjes!

 9. Ik zou al deze garens ook wel eens uit willen tersten om weer nieuwe projecten mee t e maken dus doe ik mee met deze give away. Leuk!!!!

 10. Hey Lotte,
  Wat super gaaf dat je garen mocht testen voor wolplein. Super leuk. Catania katoen ken ik al, maar de rest eigenlijk niet, dus ik doe graag mee met de give-away. Lijkt me ook leuk om garen te proberen :-). Misschien leuk voor een wiebertjes kussen ofzo haha.
  Fijne avond en nog een fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 11. Wat een frisse kleurtjes! Leuk als ik dat mag uitproberen. Heb ondertussen gevarieerde garens. Maar deze zitten nog niet in mijn collectie. Gave give away.

 12. Hey Lotte

  Leuk om te weten wat jij van de garens vindt.
  100 verschillende kleuren, wauw, veel!!! Dat is wel super leuk als je iets in veel verschillende kleurtjes wil maken.
  Persoonlijk haak ik bijna altijd met Catania, als ik iets uit katoen maak. Maar wie weet wordt mijn nieuwe favoriet ook de yarn and colors. Het zou super leuk zijn, mocht ik al de verschillende garens eens kunnen testen. 🙂

  Groetjes
  Carolien

 13. Jullie blogsters hebben toch echt leuke dingen te doen. Katia, catania en cotone ken ik, waarvan ik cotone toch het lekkerste vind haken. De andere drie heb ik nog nooit mee gehaakt. Yarn en Colors heb ik zelfs nog nooit van gehoord ! Ik zou ze ook graag eens willen proberen.

 14. Wat leuk dat je garens hebt mogen testen, Lotte. Van deze garens heb ik alleen gehaakt met byClaire, Catania en Phildar en daarvan is Phildar mijn favoriet. Het garen is lekker zacht en soepel en ik vind de kleuren erg mooi. Ik ben heel benieuwd naar Yarn and Colors. En 100 kleuren….wauw!

 15. Hallo Lotte,

  Heldere beschrijving van je testresultaten. Ik haak eigenlijk altijd met Phildar omdat dit garen in de lokale winkels eigenlijk overal wel verkrijgbaar is. Ik ben erg benieuwd hoe mijn ervaring is met de andere garen die je in de test gebruikt. Het nieuwe garen Yarn and Colors zou ik na het lezen van jouw recensie als eerste willen proberen. Ik ben momenteel bezig met mijn vlaggetjes-project. Ideaal om het hiervoor te testen. 🙂

 16. Leuk idee om vlaggetjes te haken om de garens echt te testen. Sommige garens heb ik nog nooit uitgeprobeerd. Dan is het moeilijk om aan te geven wat je favoriete garen is. Zelf haak en combineer ik graag Phildar Coton 3 en Catania voor het haken van amigurumi.
  Het aantal kleuren maakt het ene garen aantrekkelijker dan het andere garen. Ik ga de garens die ik niet ken zeker ook eens proberen.

  Groetjes, Margaret

 17. Wat fijn voor je om zo het garen uit te mogen testen. Zelf haak ik vooral babydekentjes met softfun van Scheepjes omdat deze zo lekker licht van gewicht zijn en heerlijk warm voor de baby. Met Catania haakte ik al eerder amigrumi’s en Katia gebruikte ik voor kraamkadootjes te haken. Yarn en Colors is mij onbekend en omdat er in mijn buurt niet zo veel wolwinkels zijn waar ik het kan zien en voelen, want dat vind ik toch het fijnste, zal ik het via een of andere website moeten leren kennen. Heel leuk trouwens zo’n vlaggelijn, hip en origineel.
  Nog veel succes met je blog
  Marleen

 18. Wat super dat je deze bolletjes mocht testen! Dankjewel voor je tips; ik heb niet eerder met Cotone, Yarn & Colors en Katia Capri gehaakt dus ben blij met je tips. Natuurlijk zou ik ze zelf ook willen ‘proeven’ dus doe graag mee met deze giveaway!
  Liefs, Jacqueline

 19. wat een leuk vlaggenlijntje heb je gehaakt, Ik ben helemaal weg van katoen garen, en wat een mooi testpakket is dit, en al helemaal mooie kleurtjes. Van deze zes is er slechts één waarmee ik al gewerkt heb en dat is catania, het zou dus leuk zijn om ook de andere garens te leren kennen door het winnen van dit testpakket. Dankjewel voor deze leuke kans.

 20. Leuk! Ik haak meestal met Catania of Phil coton 3. Maar zou het zeker een keer leuk vinden om de anderen merken ook een keer te testen en vergelijken.

 21. Wat een leuke actie! Ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna nooit met katoen haak. Deze winter zou ik graag eens wat kleinere projectjes willen maken voor mijn dochters, daar zouden deze bolletjes erg goed van pas kunnen komen. Dan weet ik gelijk wat mijn favoriet wordt!

  Groetjes,
  Irene

 22. Wat een schattige kleurtjes! Hier zou ik graag wat leuke knuffeltjes mee haken. Ik gebruik meestal catania en ik ben benieuwd hoe deze bolletjes haken!
  Groetjes,
  Helma van D

 23. Superleuke give-away ! Ik gebruik altijd Catania of ByClaire garen om te haken maar ik zou graag ook eens andere merken willen uittesten. Ik heb nog een paar projectjes klaar liggen die ik zou willen maken dus al het garen is hier welkom ! Groetjes Pam

 24. Wat leuk dat je de verschillende katoentjes mocht testen! Zelf ben ik alleen bekend met Catania maar ik zou graag kennis willen maken met de andere garens. Vooral Yarn and Colours wekt mijn nieuwsgierigheid; 100 kleuren. Wauw!
  Groetjes, Jose

 25. Wat een leuke kleuren. Ik haak voornamelijk met phildar. Zou het leuk vinden om andere garens uit te proberen. Maak ik allemaal vrolijk gekleurde uiltjes van voor in een bonte kerstboom

 26. Heerlijke kleuren!
  Een vlaggelijn zou ik ook graag willen maken.
  Dus dat zou mooi uitkomen als je het pakket aan mij wil schenken 😉 Super blij word ik van die kleuren!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *