mijn Lalylala is af!

Iedereen heeft ze al wel voorbij zien komen: de Lalylala knuffels. Ik ben er helemaal weg van. Ik kon dus ook niet anders dan een patroon te kopen en er een te haken. Deze heb ik gemaakt als test exemplaar met katoen wat ik nog had liggen. Hij is best goed gelukt al zeg ik het zelf. Binnenkort ga ik eens in de wolwinkel kijken voor mooi garen voor het ‘echte’ exemplaar. Iemand een tip welke wol ik hiervoor het beste zou kunnen gebruiken?

Onlangs was er een grote stoffenmarkt in Nijmegen. Druk dat het er was! Ik kocht er een superzacht Teddy stofje. Doel is om er een plaid voor op de bank voor de kinderen te maken. Ik heb grote banen van een leuk stofje (welke ik vond onderin de kast) geknipt om er om heen te stikken. Maar het lukt niet… Ik krijg de stof niet strak om de Teddy heen. Naaien is denk ik toch niet helemaal mijn ding. Het is zo’n gepriegel….toch maar even bij mijn moeder of oma langs komende week.

Like & Share!

14 thoughts on “mijn Lalylala is af!

 1. Oh wat is popje schattig! Ik vind het in deze kleurtjes al heel mooi…
  Ik zou Catania of Rio katoen kiezen …
  Dat zacht teddystofke voor je plaid vind ik geweldig… misschien komt het niet strak omdat die teddy een beetje rekt en je katoenen band niet? Heel veel speldjes gebruiken helpt misschien wel?
  ’t Wordt in ieder geval mooi!

 2. Het “echte” exemplaar? Ik vind deze al prachtig!!! Zo mooi! Ja, wilde de tip met de speldjes al geven. En proberen niet te hard aan de onderlaag te trekken, dan rekt die teveel uit. Succes! De kleurtjes passen in ieder geval heel mooi bij elkaar.

 3. Ik vind het Letlopi wollen garen erg mooi, of het garen dat de Noorse mannen gebruiken voor hun poppen.

  Hoewel het een testpop is, ziet ze er wel al super uit, vind ik.

  Groeten van Juffrouw Mier

 4. Lalylala klinkt goed: het maakt me zingen lali lala, is het Frans van oorsprong? Komt zo over.
  Mooi gemaakt!

  en wat gaan je kindertjes het lekker hebben onder hun teddy quilt!
  De lintjes die er op liggen, zie ik graag. Goed idee. Nu maar aan de slag, met veel speldjes! (of anders eerst gewoon met de hand erop naaien, en daarna pas de machine. Dat helpt ook)

 5. Heeft het band een omslag? Zo ja, dan zou ik het band aan één zijde met de machine stikken (goede kanten beide stoffen op elkaar leggen). Vervolgens het band omdraaien en met de hand de andere zijde met heel kleine steekjes vastzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *