Kaars in theekopje

Bij de kringloop winkel vond ik ontzettend gave theekopjes. Perfect om kaars in te laten smelten. Dit idee vond ik op de blog van Pipowagen aan zee. Hier is een goede tutorial te vinden welke ik gebruikte voor het maken van deze kaarsen.

Pipowagen aan zee heeft een goede tip om het lontje rechtop in het kopje te houden. Neem een waxinelichtje waarbij je het lontje makkelijk kunt verwijderen. Verwijder het lontje en stop het afgeknipte lontje van de stompkaars erin (ik gebruikte een Bolsius stompkaars. Als je de sticker aan de onderkant van de kaars eraf haalt kunt je de lont er zo uittrekken). Door het trucje met het waxinelichtje staat de lont altijd rechtop en hoef je niet moeilijk te doen met de lont rechtop te houden als je de kaars gaat gieten.

Hier is het kaarsvet nog aan het drogen. De kleur ziet er nu heel erg fel uit maar droogt zachtroze op.
Vanavond ga ik de kaarsen maar eens aansteken. Ik ben benieuwd of ze goed branden en of het kopje niet knapt. Mijn man vond de kaarsen trouwens oerlelijk. Hahaha, jammer voor hem 🙂 ! Ik vind ze super!!
 
Like & Share!

13 thoughts on “Kaars in theekopje

  1. Heel tof! Ik mag dit soort kaarsen ook graag maken. Nog een tip voor het rechtop houden van lont (vooral handig bij hogere kaarsen): Breek een sateprikker (zo’n lange) doormidden en klem de lont hier tussen. Zet nu op beide uiteinden van de sateprikker een wasknijper en leg het stokje op de rand van je gietvorm. Het lontje hangt nu recht naar beneden. Ik gebruik zelf altijd de oude kaarsenpitjes (die aluminium dingetjes onderin een waxinelichtje waar de lont in zit) om de lont mooi op de bodem te houden bij het maken van nieuwe kaarsen.

  2. Ik vind die kopjes an sich echt afschuwelijk maar met zo een kaars erin is het ineens weer helemaal leuk. Dit zijn van die leuke cadeautjes, ik heb het ook wel eens gemaakt. Hé wacht ik heb nog 300 kop en schotels (bij wijze van), komt goed 🙂

  3. Ik heb de kaarsen-kopjes irl gezien bij @FriemelTinus; op een donkere houten tafel staan ze super!

    De veranda wil ik – als hij klaar is – inrichten met o.a. een Marokkaanse bank. Een tafel/dienblad met deze kopjes zou heel goed combineren. Dus @FriemelTinus … mocht je nog meer ‘goud’ vinden … 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *