Gehaakte vintage babydeken

De afgelopen week ben ik druk geweest met het haken van een jaren ’50 babydeken. De deken is geinspireerd op een deken die voorkomt in de BBC serie ‘call the midwife’. Deze serie is gebaseerd op de boeken van Jennifer Worth, een Engelse verpleegster. Zij schreef over haar werk als verloskundige in East End in Londen in de jaren ’50. Een tijdje terug werd de serie op (volgens mij) nederland 2 uitgezonden. Echt een aanrader om te kijken!
Het patroon van het dekentje vond ik hier. Ik gebruikte Drops Cotton Light en haaknaald 4,5.
Het is een makkelijk patroon en het haakt erg snel. Een superleuk project om tussendoor aan te werken. Oudste zoon wil deze deken ook graag en dan in het roze. Hihihihi…nieuwe uitdaging voor mij!
En jongste zoon is ook blij met de deken!
Like & Share!

13 thoughts on “Gehaakte vintage babydeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *