Gehaakte sjaal / omslagdoek

Sinds een paar weken is het nieuwe garen ByClaire 2 verkrijgbaar. Het garen is in 28 kleuren verkrijgbaar en is geschikt voor naalddikte 5-7. ByClaire 2 is een mix van 50% katoen en 50% polyacryl.  Het haakt fijn en voelt heerlijk aan. Tot zover het verkooppraatje.

Omdat het ByClaire 2 garen verkrijgbaar is heeft Claire een aantal patronen ontworpen speciaal voor dit garen. Ik haakte de omslagdoek. Voor het patroon klik hier.

IMG_1983

De omslagdoek wordt gehaakt met 6 bollen. In het originele patroon worden in totaal 53 toeren gehaakt. Ik vond de omslagdoek nog echt te klein met 53 toeren dus ik heb doorgehaakt tot mijn bollen wol op waren. De omslagdoek is nog steeds niet heel royaal maar kan prima gebruikt worden als sjaal.

Zijn jullie al begonnen aan de omslagdoek?

Liefs, Lotte

Like & Share!

12 thoughts on “Gehaakte sjaal / omslagdoek

 1. Ik heb hem ook gemaakt, in de groentinten, maar vind hem idd ook wat te klein… mijn moeder wou hem wel 🙂 zal wellicht nog wel eens de ‘rode’ maken, met wat extra toeren aan…

 2. Slim om er een paar extra toeren aan te haken. Een omslagdoek wil je ook echt lekker om kunnen slaan. Jouw omslagdoek ziet er mooi uit.
  Ik heb het patroon wel opgeslagen voor over een poosje. Als de herfst echt heeft toegeslagen.

  Groetjes, Margaret

 3. Hey Lotte,

  Wat een mooie omslagdoek. Echt mijn kleuren hihi. Ik heb er zelf ook 1 gemaakt, met rood-wit en grijs. Alleen moeten de fransjes er nog aan :X. Misschien een werkje voor dit weekend. haha. Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *