Gehaakte Flamingo

Hier is hij dan! Mijn flamingo uit het boekje ‘gehaakte wilde dieren’ van Vanessa Moon. Het was even een klus maar dan heb je ook wat. Van kruin tot poot meet mevrouw Flamingo bijna 1 meter.
Ik had wel een probleem met het haken van de veren op de billen. Wat een gedoe…. Ik haakte exact (tenminste, daar ben ik bijna zeker van) volgens het patroon. Maar er klopte niets van (of ik lees heel slecht) dus na heel veel pogingen (en best wel wat frustratie) heb ik mijn eigen plan getrokken. Ik heb de veren gehaakt volgens de tekening in het boek. Naast een geschreven beschrijving van het patroon staan er ook getekende patronen in. Meestal vind ik deze niet heel erg duidelijk maar in het geval van deze flamingo wel een uitkomst. Ik ben bij de laatste toer begonnen en heb ‘teruggehaakt’ naar de eerste toer.
Liefs, Lotte
Like & Share!

40 thoughts on “Gehaakte Flamingo

 1. Ow hij is zoooo leuk he!! Super tof! En idd die veren, wat een gedoe! Ik denk dat ik wel 50 mailtjes heb gehad daarover, omdat de uitleg in het boek niet te begrijpen is. 🙂 maar jouw flamingo is super mooi geworden!!! X Lisanne

  1. Ja, tof is hij! Ik zag dat jij hem vorig jaar ook hebt gehaakt! De uitleg over de veren is niet heel erg duidelijk. Ik heb op internet gezocht en las dat meerdere dames er problemen mee hadden. Hoe heb jij de veren gehaakt? Volgens het patroon of naar eigen inzicht? X Lotte

 2. Goeie grutten…. Bijna 1 meter!? Dadelijk landen er nog verliefde soortgenoten in jouw tuin! :-)))
  Hartstikke leuk!
  Lieve groetjes,
  Sandra
  P.S. Ben ook benieuwd naar jouw Lalylala! 😉

 3. Eén meter !!! Da’s een mastodont !! Geweldig !
  Ik heb het boekje hier ook liggen, meneer flamingo staat ook nog op mijn “toedoe” lijstje. Goed om te weten dat ik m’n kop erbij moet houden, wanneer de veertjes gemaakt moeten worden…

 4. Hoi hoi…..Ze zijn leuk om te maken he…de Flamingo’s….Ik had dus hetzelfde probleem…..Alles ging prima behalve de….Veren.
  Ik heb er ook mijn eigen draai aan gegeven!!!

 5. Hoi hoi…..Ze zijn leuk om te maken he…de Flamingo’s….Ik had dus hetzelfde probleem…..Alles ging prima behalve de….Veren.
  Ik heb er ook mijn eigen draai aan gegeven!!!

 6. Wauw mooi geworden hoor! Ik heb m ook af, op die verrekte veren na dan. Jij hebt via de teltekeming gehaakt zeg je en dan van achter naar voren. Kun je het begin uitschrijven misschien of voornamen mbv een filmpje? Ik kom er echt even niet uit en wil m heel graag af maken!
  Oh ja en heb je eerst de veren gehaakt en daarna bevestigd of gelijk op het lijf gehaakt.
  Ik hoop van je te horen, alvast bedankt.

  Groetjes

   1. Hoi, zou je mij ook alsjeblieft een mailtje willen sturen met hoe jij de veren hebt gehaakt?
    Alvast super bedankt, ben een beginnend haker en kom er niet aan uit, het lijf is wel goed gelukt al zeg ik het zelf 🙂
    Mail: lindah1983@hotmail.com

 7. Yes! Ik heb nu veel gepriegel nu door hoe je die veren moet maken! Ik denk dat ik binnenkort maar x moet gaan filmen hoe ze het nu precies bedoelen, het is op zich niet heel erg lastig maar je moet t ff door hebben.

 8. Ik ben ook met de flamingo bezig en kom er inderdaad niet uit met die veren! Ook niet via het plaatje, kan iemand mij uitleggen hoe het wÊl moet, zonde als het blijft liggen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *