Gehaakt muziekdoosje ster

Voor een vriendin die pasgeleden bevallen is haakte ik deze onwijs schattig ster in de kleur van haar geboortekaartje. Binnenin zit een muziekdoosje.

Muziekdoosje

Ik haakte met een dubbele draad (haaknaald 4,5) en gebruikte twee kleuren van het garen ByClaire. Op deze manier krijg je een mooi gemêleerd effect.

Het patroon is ontworpen door Lisanne van Draad en Praat. Wil je deze ster ook haken. Klik dan hier voor het patroon.

Liefs, Lotte

Like & Share!

13 thoughts on “Gehaakt muziekdoosje ster

 1. Hey Lotte,
  Wat een leuk muziekdoos. De kleur is echt supermooi. Het leren labeltje maakt het echt af ;-).
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 2. Ik denk er ook over om deze muziekster te maken, maar rekt de vorm niet uit al je aan het touwtje trekt?
  Of maak je het muziekdoosje aan de binnenkant ergens aan vast?

  groetjes
  Annemiek

  1. Hoi Annemiek,

   Aan het muziekdoosje zelf zit een oogje. Ik heb een lossenketting (100 lossen) gehaakt en daar weer een rij vasten op. Deze draad heb ik bevestigd aan het oogje. Deze draad is tevens waar het muziekdoosje aan ophangt. Dus als je aan de draad trekt om het muziekdoosje te laten spelen trek je hem niet helemaal naar beneden maar blijft hij op z’n plaats. Ik hoop dat je mijn uitleg begrijpt. Mocht het niet duidelijk zijn, ik heb er volgens mij ook nog wel een foto van ergens die kan ik nog mailen als je dat fijn vindt. Laat maat even weten! Groet, Lotte

   1. Ik denk het te snappen; je hangt het muziekdoosje in de ster en aan dat zelfde “draad” hangt ook de ster.
    Als het niet zo is, mag je me wel een foto mailen.

    groetjes

    1. Hoi Selina,
     Ik heb de ster al een aantal keren gehaakt. De eerste keer haakte ik de twee helften met vasten aan elkaar en de keren daarna heb ik hem vastgenaaid. Ik vind dat de punten niet zo mooi worden als je ze met vasten aan elkaar haakt. Groetjes, Lotte

 3. Hallo Lotte ,
  Ik vind het muziekdoosje Ster zo mooi,zou ik daar het patroon van kunnen krijgen. Zou hem graag willen haken voor mijn a.s kleinzoon.

  Met vr gr Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *